Jump to Main ContentJump to Primary Navigation
Wydarzenia

Szczegóły na temat Rift Rivals 2018

Pięć starć. Pięć turniejów. Pięcioro bohaterów. Oto wszystko, co powinniście wiedzieć, żeby nadążać za akcją w Rift Rivals na całym świecie.

Kiedy i gdzie odbędą się mecze?

RR1

NA x EU

  • Los Angeles, Kalifornia
  • Studio NA LCS
  • 5–7 lipca
  • 21:30 CEST (12:30 PDT)

LCK x LPL x LMS

  • Dalian, Chiny
  • Stadion Dalian Sports Center
  • 5–8 lipca
  • 9:00 CEST (15:00 CST)

SEA x LJL x OPL

(Uwaga: GPL ostatnio przeszło na format SEA. Więcej informacji znajdziecie w tym artykule).

  • Sydney, Australia
  • State Theatre, Sydney
  • 2–5 lipca
  • 9:00 CEST (17:00 AEST)

LLN x CLS x CBLOL

  • Sao Paulo, Brazylia
  • Studio CBLoL
  • 4–8 lipca
  • 22:00 CEST (17:00 BRT)

LCL x TCL x VCS

  • Miasto Ho Chi Minh, Wietnam
  • GG Stadium
  • 4–7 lipca
  • 12:00 CEST (17:00 ICT)

Jaki jest format?

NA i EU

  • Faza grupowa: pojedyncze każdy z każdym do 1 zwycięstwa.
  • Finały: sztafeta do 3 zwycięstw.

LCK, LMS i LPL

  • Faza grupowa: pojedyncze każdy z każdym do 1 zwycięstwa.
  • Ćwierćfinały: sztafeta na ślepo do 3 zwycięstw.
  • Finały: sztafeta na ślepo do 3 zwycięstw.

SEA, OPL i LJL

  • Faza grupowa: pojedyncze każdy z każdym do 1 zwycięstwa.
  • Finały: sztafeta na ślepo do 3 zwycięstw.

LLN, CBLOL i CLS

  • Faza grupowa: pojedyncze każdy z każdym do 1 zwycięstwa.
  • Ćwierćfinały: sztafeta do 3 zwycięstw.
  • Finały: sztafeta do 3 zwycięstw.

LCL, TCL i VCS

  • Faza grupowa: pojedyncze każdy z każdym do 1 zwycięstwa.
  • Ćwierćfinały: Król wzgórza
  • Finały: sztafeta do 3 zwycięstw.

Kto bierze udział?

rr

NA x EU

  • [NA] Team Liquid (TL)
  • [NA] 100 Thieves (100)
  • [NA] Echo Fox (FOX)
  • [EU] Fnatic (FNC)
  • [EU] G2 Esports (G2)
  • [EU] Splyce (SPY)
rr3

LCK x LPL x LMS

  • [LPL] Invictus Gaming (IG)
  • [LPL] Edward Gaming (EDG)
  • [LPL] Royal Never Give Up (RNG)
  • [LPL] Rogue Warriors (RW)
  • [LCK] KING-ZONE DragonX (KZ)
  • [LCK] Afreeca Freecs (AFS)
  • [LCK] kt Rolster (KT)
  • [LCK] SK Telecom T1 (SKT)
  • [LMS] Flash Wolves (FW)
  • [LMS] G-Rex (GRX)
  • [LMS] Machi Esports (M17)
  • [LMS] MAD Team (MAD)
rr3

SEA x LJL x OPL

  • [OPL] Dire Wolves (DW)
  • [OPL] The Chiefs (CHF)
  • [OPL] Legacy (LGC)
  • [LJL] PENTAGRAM (PGM)
  • [LJL] DetonatioN FocusMe (DFM)
  • [LJL] Unsold Stuff Gaming (USG)
  • [SEA] Ascension Gaming (ASC)
  • [SEA] Kuala Lumpur Hunters (KLH)
  • [SEA] Mineski (MSK)
rr4

LLN x CLS x CBLOL

  • [CBLOL] KaBuM! e-Sports (KBM)
  • [CBLOL] Vivo Keyd (KEYD)
  • [LLN] Rainbow7 (R7)
  • [LLN] Infinity eSports (INF)
  • [CLS] Kaos Latin Gamers (KLG)
  • [CLS] Rebirth eSports (RBT)
rr5

LCL x TCL x VCS

  • [VCS] EVOS Esports (EVS)
  • [VCS] GIGABYTE Marines (GAM)
  • [VCS] Vikings Gaming (VK)
  • [TCL] Bahçeşehir SuperMassive (SUP)
  • [TCL] Royal Bandits (RB)
  • [TCL] Beykentuni YouthCREW (YC)
  • [LCL] Gambit eSports (GMB)
  • [LCL] ROX (ROX)
  • [LCL] Team Just (TJ)

O co grają drużyny?

W tym roku drużyny będą walczyć o zupełnie nowe trofea Rift Rivals. Trofea reprezentują bójki, bitki i starcia na Rift Rivals, dlatego też przyjmują kształt wirującego tornada broni i umiejętności bohaterów. Kryształy w pięciu kolorach symbolizują każdą z pięciu rywalizacji, a wymienialne emblematy na podstawie pokazują, kto jest obecnie górą.

Regiony, które zwyciężą w tym roku, otrzymają na rok trofea ozdobione logami swoich lig i będą mogli zabrać je do domów, umieścić w pokazowym miejscu i pokazać, kto obecnie rządzi w danej rywalizacji.

rr6
rr7

W jakim języku transmitowane będzie wydarzenie?

rr8

NA i EU

  • angielski
  • polski
  • hiszpański
  • węgierski
  • czeski
  • francuski
  • niemiecki
  • włoski
  • chiński uproszczony

LCK, LMS i LPL

  • angielski
  • chiński tradycyjny
  • chiński uproszczony
  • koreański
  • kantoński
  • wietnamski
  • tajski
  • indonezyjski

SEA, OPL i LJL

  • angielski
  • japoński
  • tajski

LLN, CBLOL i CLS

  • portugalski
  • hiszpański

LCL, TCL i VCS

  • wietnamski
  • turecki
  • rosyjski

No i na koniec — nie zapomnijcie zgarnąć w grze ikonę Rift Rivals za 1 NE! Dostępna między 2.07 a 8.07.